Vreemdelingen en priesters – 1

Vreemdelingen en priesters – 1

De Gereformeerde Bond heeft de predikantenconferentie van 2016 gewijd aan het boek van Stefan Paas, Vreemdelingen en priesters.
Dat is maar goed ook, want hierdoor heb ik het boek van Paas helemaal gelezen. Op de eerste dag van de conferentie gaf hij een toelichting op hoe het boek gelezen / begrepen moet worden.
Met de leeswijzer die Stefan Paas bij zijn eigen boek geeft, word ik eigenlijk wel heel enthousiast over zijn boek. Hij geeft eigenlijk aan: struikel niet over mijn zinnen, als je geprikkeld wordt door vooroordelen, maar laat je uitdagen. Eigenlijk legt hij zijn kaarten op tafel om anderen uit te dagen om ook een zoektocht te ondernemen: Een zoektocht naar wat een missionaire gemeente op mijn/jouw plek kan zijn: een gemeenschap die in alles (eredienst, dagelijks werk, relaties) de eer van God zoekt en daarin anderen probeert mee te nemen. De vraag die je mee zou moeten nemen is: kunnen wij als gemeenschap Gods eer zoeken met de mensen die Hem kennen en belijden én met de mensen die Hem (nog) niet kennen?

(Er volgt nog een uitgebreider verhaal)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s