Frozen – 2

Frozen -2

Na het lied van de ijswerkers volgt een cruciale scène uit de kindertijd. Anna maakt in de nacht haar zus Elsa wakker om met haar te spelen. Elsa wil eerst niet, want zij wil verder slapen. Maar als Anna haar vraagt om sneeuw te maken, gaat ze over stag.
Elsa heeft namelijk een kracht in zich waarmee ze sneeuw kan maken. Elsa verandert de grote hal in het kasteel in een sneeuwlandschap.

Bevroren
Het gaat echter mis als Anna te snel gaat en Elsa haar niet bij kan houden. Dan raakt Elsa Anna met haar toverkracht en Anna raakt bevroren. Anna kan alleen ontdooid worden door de trollenkoning. De trollenkoning weet haar bevroren hoofd te ontdooien en wist alle herinneringen aan de magische kracht van Elsa.

Verandering
Door deze gebeurtenis verandert Elsa heel sterk. Het is haar eerste verandering in de film. Elsa wordt angstig en juist als zij angstig is verandert alles wat zij aanraakt in ijs. Om haar te beschermen sluiten haar ouders de poorten van het land. Elsa isoleert zich op haar kamer en wil niet meer met Anna in contact komen. Ook niet als zij Elsa steeds vraagt om een sneeuwpop te maken.

Dat isolement verandert niet als de ouders van Elsa en Anna in een schipbreuk omkomen. Elsa blijft in haar isolement op haar kamer.

Olaf, Kristoff en Sven
In deze episode komen ook personages voor die verderop in de film een rol spelen. Tijdens het spelen met het sneeuw in de hal creëert Elsa de sneeuwpop Olaf. Kristoff, de zoon van het ijswerkersvolk, en zijn rendier Sven zien op de terugtocht van hun werk de ontmoeting van de koning met de trollenkoning en zien hoe hij Anna weer ontdooit.

Ingrijpende gebeurtenis
Deze scène laat zien dat een enkele gebeurtenis grote gevolgen heeft voor de rest van het leven. Het maken van een ijswereld was een spel en deze kracht werd vooral spelenderwijs gebruikt. Totdat er tijdens dat spel iets ingrijpends gebeurt en het leven nooit meer hetzelfde is. In het leven is er nu een last dat voor altijd meegedragen moet worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s